dissabte, 12 d’octubre del 2013

1) TALLER: PLE


Expectatives assignatura.
Fa ja temps que les noves tecnologies s’estan integrant en la nostra societat, canviant-la notablement cap a una societat moderna i evolucionant.
Així doncs, de la mateixa manera, s’han anat introduint també en l’educació i en els processos d’ensenyament-aprenentatge.

És per aquest motiu que esper que l’assignatura de Mitjans i Recursos Tecnològics en el Procés d'Ensenyament-Aprenentatge en l'Educació Primària ens ensenyi tenint-ho en compte. No tenc cap dubte que amb aquesta assignatura se’ns formarà com a futurs docents que, a l’hora d’exercir la nostra tasca,  trobarem les TIC totalment incloses en els diferents contextos educatius.
Per una banda, m’agradaria aprendre a utilitzar les TIC com a mitjà d’autoformació amb les quals pugui disposar de planes webs o d’articles interessants. A més, centrant-me més en un futur, esper també, a través d’aquesta assignatura, descobrir i fins i tot aprendre a crear, activitats, jocs interactius, programes o altres recursos didàctics interessants amb els quals l’alumnat pugui gaudir aprenent.


Qüestionari.
Pel que fa al qüestionari, aquest es tractava d’una sèrie de preguntes sobre la utilització d’eines tecnològiques. És del tot cert que totes i cada una d’elles et fan reflexionar, ja que es tracta de valorar quines eines emprem, com les emprem i quant de temps les emprem. En conclusió, és un recull de preguntes que eta fan autoreflexionar sobre les nostre quin ús fem de les noves tecnologies i com és aquest ús.

Quant a les meves respostes, cal dir que utilitzo les noves tecnologies durant moltes hores diàries, tot i que bàsicament per a aspectes acadèmics (agafar apunts, fer treballs, cercar informació,…) i per a aspectes d’entreteniment (lectura, xarxes socials,…). Malgrat l’elevat temps que els dedic, és necessari dir que desconeixia moltes de les eines que apareixien, així que esper, al llarg del semestre, anar-les coneixent.


Pàgina acadèmica de SymbalooEDU
Aquesta fotografia que s’adjunta a continuació és el meu webmix acadèmic, on s’hi troben les eines que empro en els meus estudis.

Aquestes estan organitzades en diferents colors, on cada un representa una temática o una categoria diferent. Així, per exemple, el que faig servir per a la Universitat de les Illes Balears apareix de color vermell, mentre que el que empr per a la Adam Mickiewicz University està en color blanc. D’altra banda,  en verd hi apareixen els diccionaris o traductors, mentre que la resta d’eines, com per exemple les de compartir informació o documents apareixen en gris.


SymbalooEDU i Twitter.
Symbaloo, fins el dia que vaig començar amb aquest taller, era una eina totalment desconeguda per a mi. Ara, però, puc dir que és del tot útil. Dins aquesta eina es poden crear webmixs, que seria com una pantalla d’inici de l’ordinador hi afegeixes accessos a pàgines web d’Internet. Així, organitzes i estructures els teus webmixs per a disposar dels diferents accessos  a qualsevol part del món i des de qualsevol dispositiu.

Pel que fa al twitter, cal dir que ja emprava aquesta eina des de fa aproximadament un any. La veritat és que em resulta molt útil aquesta plataforma, perquè gràcies a la seva simplicitat d’accés i d’ús, la puc emprar diàriament. Et permet compartir estats o informació amb tots els usuaris que desitgis, és a dir, els teus seguidors, de la mateixa manera que ells, si et segueixen, poden fer-ho amb tu. El que més m’atreu del twitter és el tema dels hastags, frases breus o paraules que comencen amb # i que quan hi cliques, twitter fa una recerca per a mostrar tots els missatges referits al tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada