dissabte, 28 de desembre del 2013

5) Presentacions multimèdia interactives

Introducció.
Aquest taller consisteix en realitzar una presentació multimèdia interactiva amb el Power Point d’una temàtica relacionada amb el projecte escollit. Aquesta presentació, en el nostre cas aquesta relacionada amb el dia de la Independència a Poznan, ha de tenir una sèrie de característiques, com per exemple: una portada amb el nom del material, una presentació, una presentació de continguts, activitats i un acomiadament.

El que hem fet nosaltres ha estat realitzar una presentació simulant el recorregut que segueix la processó que es celebra el Dia de la Independència a Poznan.
















Així, ells mateixos es poden situar, ja que saben des d’on parteix i fins on arriba la processó.
















Pensem que és una manera clara de que els alumnes vegin per on passa aquesta i què s’hi poden trobar.
















Al final d’aquesta presentació, hi hem inclòs una sèrie d’activitats de resposta múltiple i de temps i intents il·limitats per a repassar els continguts exposats anteriorment. A continuació hi ha un exemple de pregunta:

















A continuació teniu la presentació en línia, tot i que si us la voleu descarregar amb tots els elements interactius inclosos (animacions, transicions entre diapositives, elements auditius,...) ho podeu fer aquí. A més, hi trobareu les imatges i vídeos emprats en la realització de la presentació multimèdia.



Aquesta presentació està pensada per a ser treballada seguint les recomanacions presents en aquesta Guia Didàctica:





Valoració del material realitzat.
En el meu cas, aquesta activitat m’ha semblat una mica difícil. És així perquè fins el moment només havia emprat el Power Point per a fer presentacions que incloïen imatges i text, principalment. Així doncs, a l’hora d’introduir-hi els altres elements interactius (accions o enllaços, per exemple) m’ha resultat una tasca una mica complicada.
No obstant, amb esforç i temps pens que  hem obtingut un bon resultat. A més, el fet d’haver-hi dedicat més atenció i esment crec que ens ha ajudat a conèixer millor el recurs.

Reflexió sobre les possibilitats d’aquesta eina.
El Power Point és un programa a través del qual es poden realitzar presentacions multimèdia interactives, les quals ens seran de gran utilitat per a exposar estructuradament, visualment, de forma clara i ordenada els continguts que es desitgin.
Pens que incloure aquesta eina a les aules de Primària és una bona manera d’acaparar l’atenció de l’alumnat, motivant-lo i despertant en ell l’interès necessari per aconseguir un bon aprenentatge.

A més, el Power Point ens pot servir com a mitjà per a exposar continguts, si el docent l’empra per a explicar algun tema o com a finalitat, si l’objectiu del docent és que l’alumnat n’elabori un.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada